helmikuuta 27, 2012

Krapulapäivä

Astangaharjoituksen jälkeinen päivä on aina tukala. Suunnilleen joka lihas kropasta on kipeä. Mutta koska jooga on syvätehokasta, niin normaalin maitohappotuskan lisäksi jomottavat myös nivelet ja sellaiset kummalliset pikkulihakset, joita ei tiennyt omistavansakaan. Kuten kylkiluiden väleissä olevat pienet lihakset, joiden avulla hengitetään. Ujjayi-hengitys on sen verran tehokasta touhua, että aamulla on takuulla palkeet kipeinä. Lisäksi jomottaa takareidet, sisäreidet, polvinivelet, niska-hartiaseutu sekä yläselkä kaikkien rankaa kiertävien asanoiden ansiosta.

Onhan se mukavaa, kun tuntee kropassaan jotain tehneensä. Mutta joskus vaihtaisin mielelläni pois nämä krapulapäivät. Yleensä herään aikaisin, koska kaikki nukkuma-asennot tuntuvat hankalilta ja muutenkin jooga kihahtaa nuppiin niin, että kukonlaulun aikaan on tikkapöllönä pystyssä, mutta väsyttää vieläkin enemmän kuin normaalisti. Parasta palautumista on kävelylenkki tai suursiivous. Sen olen huomannut käytännön kautta, että istumatyö tai sänkyyn jääminen eivät nopeuta toipumista joogajyrän alle jäämisestä.

Seuraavaa kevyttä harjoitusta voin ajatella aikaisintaan huomenna, tänään nilkutan, raahustan ja valitan kuten nelikymppisen kuuluukin. Joka paikkaa kolottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jaa tässä ajatuksesi, kuulen ne mielelläni.